Elektrische Pininfarina Battista | met 1.900 pk als productiemodel
We schrijven 2019 toen ontwerpstudio Pininfarina een volledig elektrische supercar aankondigde. De Battista, zoals de auto werd gedoopt, moest de beschikking krijgen over duizelingwekkende specificaties en uiteraard een uniek design. We hebben er even op moeten wachten maar het uiteindelijke productiemodel is nu hier.


Automobili Pininfarina BattistaSmaken verschillen maar er zullen weinigen zijn die de bijzondere hypercar geen lust voor het oog vinden. Het design doet nog wel het meest denken aan de Ferrari LaFerrari. Het productiemodel, welke te aanschouwen zal zijn op de Montery Car Week in California, is voorzien van ‘naked carbon’. En nee, niet alleen een spoiler of bumper, de volledige carrosserie is voorzien van naakt koolstofvezel. De gesmede aluminium velgen maken het af.De in Italië geproduceerde auto krijgt eveneens de nodige aandacht door het interieur. Daar is gekozen voor zwart leer in combinatie met blauw alcantara op de optionele Pilota-stoelen. De blauwe stiksels zijn overal terug te vinden, van de stoelen tot het dashboard en zelfs de vloermatten.


Elektrische hypercar met geluid!Maar er valt nog meer te vertellen over de 1.900 pk sterke supercar. De auto moet namelijk een uniek geluid krijgen. Jawel, een geluid voor een EV. Volgens het merk zal gebruik worden gemaakt van “organische frequenties voor een emotionele en authentieke EV-geluidservaring”. Wat we kunnen verwachten van het ‘Pure Sound’ systeem is nog maar even afwachten.Dat geldt eveneens voor de specificaties. Alles wat we weten is dat de auto 1.900 pk en 2.300 Nm koppel ter beschikking heeft. Dat het bloedsnel zal zijn is zeker. Voor de actieradius en daadwerkelijke cijfertjes moeten we nog even wachten. Wie de Battista wil bemachtigen moet er overigens snel bij zijn. Er worden slechts 150 exemplaren geproduceerd. Een prijskaartje is onbekend.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *