Elektrische Piëch GT kan binnen 5 minuten opladen
We schrijven 2017 als we voor het eerst te horen krijgen van Piëch Automotive. Oprichter achter het merk is Toni Piëch. De zoon van Ferdinand Piëch. Je weet wel, de oud topman van Volkswagen. Piëch senior was destijds de man achter de Volkswagen Phaeton en Bugatti Veyron. Beide niet een groot succes. Beide wel bijzonder gaaf. Toni Piëch treed nu in zijn voetsporen en stampt een nieuw bedrijf uit de grond. Althans, dat gebeurde al in 2017. Vandaag kunnen we kennismaken met het eerste wapenfeit. De wonderschone Piëch GT. 


Piëch GT krijgt 500 kilometer actieradiusJe raad het al, de eerste auto van het merk zal direct een volledig elektrische auto worden. En wat voor eentje. Een heerlijke retro sportwagen. We zien trekjes van Aston Martin en de Alfa Romeo 8C maar wel in een uniek en clean design. Geen lijn teveel op deze bijna productierijpe auto. Natuurlijk zal niet alleen het design moeten aanspreken om de klanten naar het onbekende merk te trekken. Ook de specificaties zullen helemaal up-to-date moeten zijn. En daar valt weinig over te klagen. De Piëch GT krijgt de beschikking over drie elektromotoren die goed zijn voor een systeemvermogen van 611 pk. Daarmee kun je in 3 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en binnen 9 seconden tikt de snelheidsmeter de 200 km/u aan. De auto meet een lengte van 4,43 meter waarmee de afmetingen grotendeels overeen komen met de Jaguar F-Type. Uiteraard draait alles bij een elektrische auto om de actieradius. En ook daar valt weinig over op te merken. Het 75 kWh accupakket zorgt voor een WLTP actieradius van 500 kilometer. Dat is wanneer je de rechtervoet in bedwang kunt houden uiteraard.


Opladen binnen 5 minutenMaar er is meer. Volgens de nieuwkomer moet de auto binnen 5 minuten volledig op te laden zijn. Hoe het bedrijf dit voor elkaar gaat krijgen is nog een raadsel. Middels 800V techniek moeten ze een heel eind kunnen komen. Maar of 5 minuten ook haalbaar is moet de toekomst uitwijzen. Die toekomst is er trouwens een stuk eerder dan verwacht. Piëch Automotive geeft aan de productie in 2024 te starten. In dat jaar kan het merk direct 1.200 exemplaren van de Piëch GT leveren. Het blijft natuurlijk niet bij alleen een sportwagen. Evenals alle automotive startups dient het merk ook op de proppen te komen met een SUV en limousine. Deze krijgen dan wel weer een heerlijk simpele naam namelijk Piëch SUV en Piëch Sportlimousine. 


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *