Elektrische motoren 2021 | dit zijn de opties
Niet alleen elektrische auto’s


winnen terrein, we zien steeds meer ontwikkelingen op het gebied van de elektrische motorfietsen. We zien investeringen vanuit bekende motorbouwers, maar ook veel relatief nieuwe bedrijven die erg actief zijn op de markt en een groot aandeel hebben. Als je interesse hebt in een elektrische motorfiets, dan zijn er redelijk wat opties in 2021 in meerdere branches.Er zijn veel startups die een elektrische motor ontwikkelen, maar lang niet iedereen krijgt echt een betrouwbare motorfiets op de markt. Momenteel zijn er drie vooruitstrevende bedrijven binnen de motorwereld die een goed alternatief op de markt hebben weten te zetten. Deze variëren tussen bekende merken en nieuwe, minder bekende merken. Lees verder voor meer informatie over de wereld van elektrische motorfietsen.Harley Davidson LiveWire


In 2020 is de volledig elektrische Harley Davidson uitgebracht. Dit is natuurlijk een hele mooie stap van een van de bekendste motorbouwers die men kent.Het merk wil met dit product graag een nieuwe groep van jonge rijders trekken. De fiets heeft een sportieve zitpositie met een breed stuur. Harley heeft de motor goed gebalanceerd en er zijn externe partijen betrokken voor onderdelen van de fiets, zoals Brembo voor de remmen en een instelbare ophanging van Showa. 
Ook kan je, net zoals bij je elektrische auto, met een applicatie op Android en IOS verschillende dingen regelen en bekijken over je voertuig. Meer informatie hierover kan je vinden op dewebsite van Harley Davidson.


Wat betreft performance komt de elektrische motor niets te kort. Wie op zoek is naar een nieuwe rijervaring raakt verbluft door de directe acceleratie. Het totale vermogen van 105 pk maakt het mogelijk om binnen 3,5 seconden van de 0 naar honderd kilometer per uur te sprinten. De topsnelheid is begrensd op 177 km/h. De begrensde topsnelheid heeft een reden. Om een stadbereik van 235 kilometer mogelijk te maken werd gekozen om de topsnelheid te verlagen. Dit maakt dagelijks gebruik een stuk gemakkelijker en bied kansen voor een lange tocht in het weekend.Bij een Harley en bij een sportieve motor hoort natuurlijk een goed geluid. Dit is verrassend goed uitgepakt bij de Liverwire. Anders dan een benzinemotor heeft de LiveWire een uniek elektro-motor geluid om een optimale beleving te geven aan de nieuwe rijervaring.Al met al is het een erg mooi, innovatief product waarmee Harley een nieuwe weg inslaat en nieuwe kopers over de streep kan trekken. Het prijskaartje van de Livewire is daarentegen niet mals. In Nederland en België dien je 34.000 euro achter te laten bij de betere dealer.Zero MotorcyclesEen bedrijf dat zich uitsluitend richt op elektrische motorfietsen isZero Motorcycles. Het is een van de meest succesvolle bedrijven op het gebied van motoren met een stekker. Het assortiment is enrom. Het merk onderscheid zich door het grote aanbod en verschil binnen de motorfietsbranche. Van sportieve motoren tot bikes voor dagelijks gebruik. Zero motorcycles is erg goed in het ontwikkelen van elektrische motoren in vrijwel alle branches binnen de motorwereld. Het merk maakt motorfietsen om mee te racen, tot aan fietsen om grof terrein mee te betreden. De modellen die in 2021 op de markt zijn gezet start met het lichte 11kW model. Een offroad model, die ook zeer bruikbaar is in de stad. Dit model is verkrijgbaar vanaf een respectievelijke 13.000 euro.
Vergeleken met andere elektrische fietsen is dit een redelijke prijs. Dit moet ook wel, aangezien er nog niet veel fiscale voordelen te halen vallen voor deze voertuigen, zoals dat wel het geval als bijpersonenauto’s
ofelektrische bestelwagens.Wie geïnteresseerd is in een van de fietsen van Zero voor het dagelijkse gebruik, kan zich richten op onderstaande modellen:  • Zero sr/s  • Zero sr/f  • Zero sr  • Zero s  • Zero dsr   • Zero ds


Energica


De motorfietsen branche is niks zonder een Italiaanse aanbieder. Ook voor de elektrische kant van het motorrijden geld dit.Energicaheeft een beperkt aanbod, maar het bedrijf is toch actief in verschillende branches. 

Het merk is begonnen met een enorm snelle motorfiets met een sportieve uitstraling en zithouding. De laatste uitvoering van dit model heeft 145 pk/ 107kW en 215Nm aan koppel. Een zeer snelle motofiets dus. Ook dit motormerk heeft natuurlijk de fiets begrensd om een hogere actieradius aan te kunnen bieden. Begrijpelijk, maar toch jammer aangezien het bedrijf gefocust is op het produceren van een race motorfiets. Wel zijn we enorm te spreken over de prestaties. De elektrische motorfiets heeft een topsnelheid van 240 km/h en een actieradius van ruim 400 km. Vergeleken met andere elektrische motorfietsen in het hogere segment zijn dit zeer vooruitstrevende getallen. Na het snelle model van Energica zijn er andere, zeer gewaardeerde modellen op de markt gekomen. Het bedrijf heeft een duidelijke keuze gemaakt om meerdere branches te betreden. Er is een ‘naked bike’ uitgebracht. Dit model heeft vergelijkbaar vermogen met de racemotor. Hiernaast heeft Energica de eerste ‘Retro’ elektrische motorfiets op de markt gebracht. Italiaanse charme, kwaliteit en vooruitstrevende waardes komen samen bij de straat legale sportmotor.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *