Elektrische Ford E-Transit komt nu ook naar Nederland
Niet alleen het aantal elektrische personenauto’s neemt fors toe, ook het aantal bestelwagens met elektrische aandrijflijn stijgt gestaagd. Nadat we vorige week kennis konden maken met de volledig elektrische variant van degloednieuwe Mercedes-Benz eCitanis het vandaag de beurt aan Ford voor bestelwagens-nieuws.


Ford E-Transit actieradius


Vorig jaar liet Ford de wereld kennis maken met de elektrische E-Transit. De volledig elektrische versie van de populaire bestelwagen. De auto werd in 2020 op de markt gebracht in de VS. Ford acht de tijd nu rijp om de oversteek te maken en de bestelbus ook in Europa aan te bieden. De cijfers zijn veelbelovend. 
De E-Transit krijgt namelijk de beschikking over een accupakket van 68 kWh gekoppeld aan een elektromotor die goed is voor 269 pk en 430 Nm. Kijk, zou kom je lekker vlot aan bij die volgende klus! De Ford moet, wanneer je het gaspedaal enigszins in bedwang weet te houden, een bereik van317 kilometervolgens WTLP cyclus meekrijgen. Dat is fors meer dan de 115 kilometer die de Volkswagen e-Crafter te bieden heeft. 


Thuisladen en snelladen Ford E-TransitNaast de actieradius is het wel zo prettig dat de laadtijd het succes niet de nek omdraait. Gelukkig valt dat mee. Snelladen is mogelijk met een maximaal laadvermogen van 115 kW. Daarmee moet je de elektrische bedrijfswagen binnen 34 minuten van 15 tot 80% kunnen voorzien van een lading.Voor thuisladen of openbaar laden aan een AC lader krijgt de auto de mogelijkheid om te laden met een laadvermogen van 11 kW, 3 fase. De laadtijd komt daarmee uit op ongeveer 8 uur. Een andere handige feature is dat de auto de beschikking krijgt over hetVehicle-2-Load systeem. Middels dit systeem is het mogelijk om andere elektrische apparaten, zoals gereedschap of een elektrische fiets, met een vermogen van 2,3 kW op te laden.De volledig elektrische Ford E-Transit is vanaf het voorjaar 2022 leverbaar in Nederland en komt in tal van uitvoeringen op de markt. En daarmee bedoelen we echt een tal van uitvoeringen. Je krijgt namelijk de keuze uit 25 verschillende uitvoeringen. Men kan kiezen voor een enkele- of dubbele cabine, verschillende lengte- en hoogte maten of een chassis cabine voor een eigen opbouw. Informatie over exacte afmetingen en prijzen volgen spoedig.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *