Dit kosten de elektrische VinFast VF 8 en VF 9 in Nederland
De Vietnamese autofabrikant

VinFast

wil ook in Nederland voet aan de grond krijgen. De nieuwkomer komt uiteraard niet met lege handen aan. Niet één maar twee volledig elektrische SUV’s moeten het op gaan nemen tegen de gevestigde orde. Vandaag weten we

wat de VinFast VF 8 en VinFast VF 9 gaan kosten in ons land.
Tip: klikhiervoor een rijtest van de Vinfast VF 8


Actieradius en varianten VinFast VF 8Mocht het merk VinFast je op geen enkele manier bekend voorkomen dan ben je zeker niet de enige. De nieuwkomer heeft grote ambities en richt daarmee naast thuisland Vietnam ook op Europa. Het merk is dusdanig serieus dat het zelfs vijf nieuwe modellen heeft laten zien begin dit jaar. De productiefaciliteit is inmiddels geopend in de VS. In Nederland krijgen we als eerste de VF 8 en VF 9. De VF 8 is een volledig elektrische SUV met een lengte van 4,75 meter. Er is de keuze uit een VF 8 Eco met 353 pk en 500 Nm. Met deze versie is het mogelijk om in 5,9 seconden de honderd kilometer per uur te bereiken. Op z’n beurt is de VF 8 Eco verkrijgbaar met twee accupakketten. De 82 kWh versie brengt je 420 kilometer ver, de grotere 87,7 kWh versie brengt je 471 kilometer op een enkele lading.De tweede uitvoering betreft de VF 8 Plus. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden krijgt deze versie niet meer rijbereik. Sterker nog, het bereik neemt af. Wat wel toeneemt is het vermogen. De VF 8 Plus heeft namelijk 408 pk en 620 Nm. Ook hier kent het merk de onderverdeling in de 82 kWh variant en 87,7 kWh variant. Die eerste brengt je 400 kilometer ver, de laatste haalt 447 kilometer.


Actieradius en varianten VinFast VF 9Mag het allemaal een maatje groter dan is er nog de VinFast VF 9. Met een lengte van 5,12 meter is de elektrische SUV een stuk groter dan de VF 8. Bijkomend voordeel is dat de VF 9 ook als zes-persoonsauto of zelfs zevenzitter op de markt zal komen. Net als de VF 8 komt ook de VF 9 in de smaakjes ‘Eco’ en ‘Plus’. Een verschil is dat de VF 9 in alle gevallen beschikt over minimaal 408 pk en 620 Nm. Ook krijgen de uitvoeringen een groter accupakket mee. De basis is een 92 kWh accupakket. De VF 9 Eco 92 kWh komt 438 kilometer ver, de VF 9 Eco met 123 kWh accupakket zelfs 594 kilometer. De Plus uitvoeringen kennen een range van respectievelijk 423 kilometer voor de 92 kWh versie en 580 kilometer voor de 123 kWh versie.


Prijzen VinFast VF 8 en VF 9
Wat gaat al dit moois kosten in Nederland? Om het overzichtelijk te houden hebben we alle uitvoeringen even op een rijtje gezet, met de Nederlandse prijs. Let wel, de Nederlandse prijzen kennen een twist. VinFast doet namelijk het ‘Renault Zoe ideetje’, door te werken met accuhuur. Naast de aankoopprijzen betaal je de abonnementskosten. De kosten zijn 120 euro per maand voor het Fixed abonnement of 150 euro voor het Flexible abonnement. Wat de precieze verschillen zijn maakt het merk nog niet bekend. We schatten zoiets als een beperkt aantal kilometers of onbeperkt aantal kilometers.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *