Dit kost de nieuwe Volkswagen

 

ID.5








 


Begin november konden we



kennismaken met de Volkswagen ID.5



, feitelijk een ID.4 met aflopende daklijn. Een volledig elektrische


coupé-SUV met een WLTP/range tot 520 kilometer die ook als 299 pk sterke GTX op de markt moet verschijnen. Wie wel oren heeft naar zo´n hippe SUV heeft vandaag geluk. Volkswagen heeft namelijk de prijzen bekend gemaakt van de

Volkswagen ID.5

.









Dit kost de Volkswagen ID.5



Voordat we met prijzen gaan smijten moeten we toch even melden dat de ID.5 daadwerkelijk praktischer moet zijn dan de ID.4. De bagageruimte van de ID.5 is goed voor 549 liter terwijl de ID.4 het moet doen met 543 liter. Toch doet ondergetekende graag eens de ‘IKEA-test’ om te bewijzen dat coupe-SUV’s minder praktisch zijn. There, I said it.







Welnu, is er nog wel budget over om een IKEA kast te halen na de aanschaf van een Volkswagen ID.5? Voor de aflopende daklijn moet je minimaal

€48.590

overhandigen aan de betere Volkswagen dealer. Voor dat geld ontvang je de ID.5 Pro met 174 pk en een 77 kWh groot accupakket dat geschikt is voor 135 kW snelladen en driefasen laden met een maximaal vermogen van 11 kW. En niet te vergeten een actieradius van zo’n 520 kilometer. Een trede hoger staat de ID.5 Pro met 204 pk sterke elektromotor en eenzelfde 77 kWh groot accupakket. Deze versie komt eveneens 520 kilometer op een lading en kost minimaal € 50.090.







Wat betreft de uitrusting zit je wel goed bij de ID.5. Standaard is de auto uitgevoerd met onder meer LED-koplampen, Lane Assist, Park Distance Control, automatische airconditioning, kunstlederen dashboardbekleding, navigatiesysteem Discover Pro inclusief streaming en internet en App-Connect draadloze smartphone-integratie. Ook is twee jaar fabrieksgarantie, 8 jaar garantie op de accu en 7 jaar gratis onderhoud en APK inbegrepen. 






Dit kost de sportieve Volkswagen ID.5 GTX



Maar er is meer! Met de onthulling van de ID.5 trok Volkswagen ook direct de doeken van de tweede auto met het GTX-label. Dit label moet gaan prijken op sportieve elektrische auto’s van het Duitse merk. Het eerste wapenfeit was de



ID.4 GTX



. Deze heeft een prijskaartje van € 52.190. De ID.5 doet daar een schepje bovenop. Voor de topversie met 299 pk en vierwielaandrijving ben je minimaal € 55.690 kwijt. Ook de GTX heeft een 77 kWh groot accupakket en heeft een actieradius van 491 kilometer. 







Bovenop de standaarduitrusting ontvang je bij de GTX sportieve accenten, waaronder de Dark Blue-bekleding die is afgewerkt met rode stiksels. En natuurlijk de nodige GTX logo’s. De ID.5 en ID.5 GTX zijn per direct te bestellen. Half maart moeten de eerste auto’s op de weg verschijnen.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *