Dit kost de elektrische Audi Q4 e-tron Sportback

Minder ruimte voor meer geld. That’s all you need to know. 

Hij is volledig elektrisch. Heeft een aflopende daklijn. Het is een cross-over. En het is een Audi. Een recept voor succes tegenwoordig. Maar wat gaat dit toekomstige succesnummer in Nederland kosten?520 kilometer met aflopende daklijnAutofabrikanten hebben het er tegenwoordig maar druk mee. Alles moet een crossover zijn, het liefst met aflopende daklijn want dan kom je toch net wat sportiever voorrijden. En een brandstofmotor? Nee joh! Elektrisch moet het zijn. Ook Audi heeft de handen vol aan de eisen van consumenten. Het ene na het andere model vind zijn weg naar de showrooms.
Alweer twee maanden geleden liet de Duitse autofabrikant onskennismaken met de volledig elektrische Audi Q4 e-tron en de Audi Q4 e-tron Sportback. Een kleine opfrisser: de Q4 e-tron positioneert zich onder de e-tron en heeft, afhankelijk van het accupakket, een actieradius tot 520 kilometer. Wat de elektrische Q4 e-tron (dus zonder Sportback) moest kosten wisten we al. Nu weten we ook wat de Sportback moet gaan kosten.Uitrusting en uitvoeringenIs de Q4 e-tron Sportback ook daadwerkelijk een stuk onpraktischer dan zijn broertje met ‘normale’ daklijn. Nou, behalve het feit dat je bijzonder weinig zult zien door de achterruit valt het eigenlijk best mee. Je zult iets moeten inleveren in bagageruimte. De Sportback heeft 1.460 liter ter beschikking terwijl de Q4 e-tron 1.490 liter te bieden heeft. Gek genoeg is de bagageruimte tot de hoedenplank wel groter bij de Q4 e-tron Sportback. Namelijk, 535 liter ten opzichte van 520 liter.Dan is er de prijs. De Audi Q4 e-tron is er vanaf €48.295. De Q4 e-tron Sportback is verkrijgbaar vanaf €50.345. Een kleine twee mile duurder dus. De Q4 e-tron Sportback komt net als de ‘gewone’ Q4 e-tron in drie varianten op de markt. We zetten ze even op een rijtje:  • Audi Q4 e-tron Sportback 35 e-tron (170 pk, 349 km actieradius): €50.345  • Audi Q4 e-tron Sportback 40 e-tron (204 pk, 520 km actieradius): €54.865  • Audi Q4 e-tron Sportback 50 e-tron (299 pk, 500 km actieradius): €66.865


Wie zich geroepen voelt kan direct deconfigurator
aanslingeren om de auto naar wens samen te stellen. De 35 en 50 zijn direct te configureren. De 40 laat nog even op zich wachten. Deze versie zal vanaf medio juli te bestellen zijn. Vanaf september zullen de eerste exemplaren bij de dealers te aanschouwen zijn.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *