Dit is er nieuw aan de gefacelifte, elektrische, BMW iX3
De volledig elektrische BMW iX3 is voorzien van een facelift. Of eigenlijk meer een update. Wat is er nieuw aan de SUV met stekker, en belangrijker, wat gaat het nieuwe model kosten? 


Facelift of update?De BMW iX3 is vernieuwd. Al moet je een getraind oog hebben om de nieuwe features op te vallen. Allereerst het vermogen. Dit blijft precies gelijk. Het vermogen komt wederom uit op 286 pk en 400 Nm koppel. Wat betreft het exterieur zijn er slechts kleine verschillen merkbaar. De voor- en achterzijde heeft een iets ander voorkomen door grotere nieren. Ook de koplampen zijn vernieuwd. Deze komen standaard als Adaptieve LED op iedere iX3.


Ook een M-sportpakket is vanaf heden standaard op de elektrische SUV. Dat M-pakket komt standaard met 19 inch wielen. Uiteraard is tegen meerprijs ook 20 inch beschikbaar. De nieuwe achterlichten krijgen vanaf heden een donkere gloed en het kenmerkende BMW i Blue kan niet ontbreken.

Interieur, prijs en specificatiesVan binnen krijgt de elektrische variant van de X3 ook een aantal vernieuwingen voorgeschoteld. Het dashboard is nieuw en doet direct denken aan de 3-serie. Het infotainmentscherm is nu 12,3 inch groot en de software is eveneens aangepakt. Ook het digitale instrumentenpaneel achter het stuurwiel is standaard. Deze is nu 10,25 inch groot en toont alle nodige informatie.Ondanks de wijzigingen is er nauwelijks te spreken van een facelift. Dat is ook niet zo vreemd gezien het feit dat de iX3 pas sinds 2020 onder ons is. De auto waar de elektrische iX3 of gebaseerd is, de X3, is sinds 2017 op de markt. BMW zal de vernieuwde iX3 tonen op de IAA van München. De productie start in september en bestellen kan per direct. De prijzen beginnen bij € 69.000,-. Dat is iets duurder dan de grootste premium concurent, de Audi e-tron, die een vanafprijs kent van € 67.705,-. Aan de andere kant is de niewue iX3 een stuk goedkoper dan de € 83.072 kostende Jaguar I-Pace.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *