Dit is de volledig elektrische Mercedes EQV Camper
Ben je op zoek naar een volledig elektrische auto dan is er tegenwoordig een ruime keuze. Van een compacte hatchback tot enorme SUV en zelfs elektrische sportwagens passeren het revue. Een markt die nog redelijk standvastig blijft met een assortiment aan diesel- en benzineauto’s is de camperindustrie. Wij Nederlanders houden wel van kamperen en daarom zou een elektrische camper prima passen. Gelukkig zijn er al wel watelektrische campers. Toch ontbreken nog een aantal populaire opties, waaronder een elektrische Mercedes-Benz Camper. Tot vandaag althans. Dit is namelijk de elektrische Mercedes EQV Camper!


Mercedes EQV Camper, een elektrische camperHoewel de Mercedes EQV Camper dus niet de eerste elektrische camper betreft is het toch het vermelden waard. De camper combineert namelijk de luxe van een V-klasse, de aandrijflijn van de EQV met een heuse camperombouw. Genoeg om de echte kampeerder enthousiast te maken. De auto is gebaseerd op de eveneens elektrische EQV en de conversie is afkomstig van het Zwitserse bedrijf Sortimo. De EQV Camper komt op de markt in twee verschillende smaakjes, logischerwijs precies de twee die we kennen van de EQV.Allereerst is er de EQV 300 met 90 kWh-batterij en een WLTP bereik tot 363 kilometer. Daarnaast is er de EQV 250 met 60 kWh-batterij en een bereik tot 236 kilometer (WLTP). Evenals bij de personenwagen-versie komt ook de camper in twee lengtes op de markt. Eentje van 5140 centimeter en een extra lange variant van 5370 centimeter. Dat de reis naar Zuid-Frankrijk niet op een enkele lading kan worden afgelegd spreekt voor zich. Toch hoef je niet enorm lang te wachten tot de elektrische camper weer is opgeladen. Aan een snellader zal je een pauze van ongeveer 45 minuten moeten inlassen om de EQV Camper van 10 tot 80 procent te laden.
Een echte camperNaast het duurzame aspect heeft de kampeerder weinig te klagen. De camper is namelijk voorzien van een hefdak met een dakbed, een multifunctionele box met bed en keukenblok. Het keukenblok bestaat uit een spoelbak, een uitneembaar tweepits gasfornuis, een koelkast en laden voor bestek, kookgerei en benodigdheden. Bij de conversie is gebruik gemaakt van lichtgewicht onderdelen, wat de actieradius van de elektrische camper weer ten goede komt. Optioneel is de camper uit te rusten met twee zonnepanelen van 400 Watt. Deze worden vooral gebruikt om de hulpaccu en startaccu op te laden en dienen voornamelijk in de elektriciteitsbehoefte buiten het rijden om.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *