Renault Kangoo E-Tech | bestelbus met 300 kilometer bereik
Steeds meer merken beginnen naast de personenauto’s ook de bedrijfswagens te voorzien van een elektromotor. Een volledig elektrische Renault Kangoo is niets nieuws. De versie die we vandaag tonen is dat wel. Dat is namelijk de volledig nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric.


Highlights nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric  • Volledig elektrisch  • Tot 300 kilometer WLTP range  • Optioneel snelladen met 80 kW  • AC-laden met 11 kW of optioneel 22 kW  • Standaard met warmtepomp


Renault Kangoo Electric actieradiusDe elektrisch aangedreven variant van de bekende Renault Kangoo is een feit. En de specificaties zijn eigenlijk best prima. Allereerst de afmetingen, die zijn precies gelijk aan de versies met verbrandingsmotor. Ook het laadvolume is gelijk gebleven met 3,9 kubieke meter. In de toekomst krijgt de elektrische Kangoo ook gezelschap van een lange versie met een laadvolume van 4,9 kubieke meter. Deze versie zou ook meer laadvermogen krijgen. Voor de Renault Kangoo Electric in korte versie is dat nu 600 kg terwijl de lange versie straks 800 kg mee moet kunnen nemen. Het maximum trekgewicht bedraagt (geremd) 1.500 kilo.Dan natuurlijk over de aandrijflijn. Die is elektrisch. De Renault Kangoo E-Tech Electric krijgt een 122 pk sterke elektromotor en heeft een 45 kWh accupakket. Dit alles moet zorgen voor een WLTP-range van

300 kilometer

. Natuurlijk, in de praktijk inclusief lading valt het een stuk lager uit maar nog altijd is dat best te behappen voor de ritjes in en rond de stad.


Opladen Renault Kangoo E-Tech Electric


Zo af en toe dient een elektrische auto ook opgeladen te worden. Dat geldt ook voor de Renault Kangoo E-Tech Electric. Standaard krijgt de bedrijfswagen de beschikking over een 3-fase onbaord lader met een maximaal laadvermogen van 11 kW. Daarmee neemt het opladen tot 100% iets minder dan 4 uur in beslag. De bezorger met haast kan opteren voor de optionele 22 kW onboard lader waarmee het opladen twee keer zo snel verloopt. 


Is dat nog niet snel genoeg dan kun je tevens gebruik maken van een snellader. Althans, mits je deze optie hebt geselecteerd (altijd doen!). De Renault kan dan worden geladen met een maximaal laadvermogen van 80 kW. Je voegt dan ongeveer 170 kilometer bereik in een klein half uur weer toe. Een andere toffe eigenschap van de nieuwe Renault Kangoo Electric is de beschikking over een warmtepomp. Dit zorgt voor optimalisatie en meer bereik. Ja, dat gaat je terugzien in het verbruik. (lees hier maar eens waarom een warmtepomp in een EV altijd een goede keuze is)

Vanaf de lente van 2022 kan de Renault Kangoo E-Tech Electric worden besteld. Over de prijzen laat het Franse merk op dit moment nog niks los. Deze volgen in aanloop van de marktintroductie. 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *