Audi A6 e-tron Concept – hier is ie dan
De digitale inkt over het artikel van deAudi Q4 e-tronenQ4 e-tron Sportbackis nog nauwelijks opgedroogd en de Duitser komen alweer met de volgende elektrische auto aanzetten.Waar de Audi Q4 e-tron gebruikt maakt van het bekende MEB-platform, waarop ook de Skoda Enyaq en Volkswagen ID.4 gebouwd zijn, maakt de volledig elektrische A6 e-tron gebruik van een nieuw platform. Dit modulaire platform draagt de naam PPE-platform en is speciaal ontwikkeld voor elektrische sedans in samenwerking met Porsche. Het platform zal worden gebruikt voor zowel C-segment als B-segment auto’s. De eerste auto die gebruik gaat maken van dit nieuwe PPE-platform is overigens niet de A6 maar de nog te onthullen Q6 e-tron.
Nieuw en toch vertrouwd designLaten we beginnen bij het design. We zien veel herkenbare design elementen terugkomen die we kennen van de gloednieuwe Q4 e-tron. De grote, dichte grille valt direct op. Verder is het design opvallend strak gelijnd en sportief dankzij de brede heupen aan de achterzijde. Audi vermeld dat de koplampen de dunste koplampen op een Audi ooit zijn. De achterlichten lopen door over de hele achterzijde, iets wat we kennen van onder andere de A8 en Q8. Dit betreft OLED achterlichten met ingebouwde 3D animaties. Je kan zelf spelen met welke animatie je het leukst vind. Tof!


Actieradius en opladenHet nieuwe platform bied mogelijkheden voor nieuwe accupakketten. Daar maakt het merk dan ook direct gebruik van. In het geval van de A6 e-tron is het accupakket 100 kWh groot. In een later stadium zullen ook andere accupakketten hun weg weten te vinden naar de limousine. Dan iets waar het eigenlijk altijd om draait bij een EV, de actieradius. Goed nieuws! De A6 e-tron kent een bereik van meer dan


700 kilometer


. En niet alleen dat is goed nieuws. Ook op het gebied van opladen pakt Audi groots uit. De A6 e-tron krijgt namelijk de beschikking over 800V techniek, net als de recent onthuldeAudi e-tron GT. Met een maximaal snellaadvermogen van 270 kW zal de Audi in razend tempo weer geladen zijn. Het merk weet te melden dat 300 kilometer actieradius binnen 10 minuten haalbaar moet zijn.


Wanneer komt de Audi A6 e-tron?Laat maar komen, toch? Maar wanneer kunnen we de sportieve EV verwachten? Nou, nog niet op korte termijn. Het productiemodel maakt zijn opwachting is 2023. Eerst is het de tijd voor de Q6 e-tron. Deze zal in 2022 verwacht worden.Liefhebbers van de huidige A6 hoeven niet te treuren. De A6 e-tron is namelijk geen vervanger van de reguliere A6. De beide modellen zullen naast elkaar leverbaar worden.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *