Deze groene Bentley Flying Spur is groenEigenlijk is het best opvallend dat toplimousines zoals de Bentley Flying Spur en Rolls Royce Phantom nog niet als volledig elektrische auto verkrijgbaar zijn. Immers, dit soort toplimousines zijn gemaakt om in alle rust en comfort van A naar B te rijden. De stille aandrijflijn van een EV zou perfect passen bij het karakter van dergelijke wagens. Dit keer geen EV maar wel een stap in de richting door Bentley.
Bentley Flying Spur HybridNog altijd zijn de modellen van Bentley voornamelijk uit te rusten met V8 of W12. Fantastische motoren maar niet bepaald motoren die flink bijdragen aan het bepalen van de gestelde klimaatdoelen. Aangezien ook binnen de elite de vraag naar groene voertuigen stijgt kwam Bentley al eerder op de markt met een PHEV op basis van de Bentayga. Nu is het naast de SUV ook tijd voor een hybride limousine, aanschouw de Bentley Flying Spur Hybrid.


Heerlijke V6 benzinemotor en krachtige elektromotorDe groene Bentley is direct de groenste Bentley allertijden. De toplimousine maakt gebruik van de 2,9 Liter V6 uit de schappen van Audi. Een waar pareltje. Zonder hulp van de elektromotor is dit blok goed voor een gezonde 410 pk. De elektromotor is goed voor 134 pk. Gezamenlijk komt het systeemvermogen om een niet malse 544 pk. Daarmee is de Flying Spur Hybrid een stuk krachtiger dan zijn SUV-broertje die het moet doen met 95 pk minder. De batterij betreft een 14,1 kWh batterij en kan binnen 2 uur worden opgeladen middels een 3,7 kW laadpaal of stopcontact.Hoewel de Flying Spur Hybrid feitelijk het instapmodel binnen de Flying Spur range is valt er weinig over te klagen. Binnen 4,3 seconden zit het gevaarte op 100 kilometer per uur. Bij 285 km/u is de koek op. Bentley vermeld dat de Hybrid maarliefst 700 kilometer op een tank en lading moet kunnen rijden. Ook wat betreft uitrusting valt er bijzonder weinig te klagen. Het is prima vertoeven in de Bentley. Het materiaalgebruik is wederom subliem en de keuzemogelijkheden voor personalisatie zijn onovertroffen. Hoewel het slechts om een nieuwe motorisering gaat heeft Bentley uitgepakt met een fraai voorbeeld. We zien een donkergroene lak in combinatie met twee kleurig lederen interieur en houtinleg. Aan de buitenzijde is de nieuwe Hybrid te herkennen aan de badges en vier ovale uitlaatpijpjes. Oh, en natuurlijk het extra tankklepje op het linker achterpaneel. Wat de Bentley Flying Spur Hybrid moet gaan kosten is nog onbekend.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *