Deze elektrische auto’s laden het snelst weer op
Nu het aantal elektrische voertuigen in rap tempo toeneemt en ook de actieradius van de gemiddelde elektrische auto flinke sprongen maakt zijn er weinig bezwaren te noemen om geen elektrische auto aan te schaffen. Toch blijft een veel gehoord argument de laadtijd. En daar valt best iets voor te zeggen. Hoewel tanken op dit moment, dankzij de hoge prijzen, niet echt een plezierige bezigheid zal zijn is het allerminst langzaam te noemen. Met enkele minuten is je auto voorzien van een volle tank en kun je de reis weer voortzetten. Maar ook op het gebied van snelladen maken elektrische auto’s de laatste jaren grote sprongen. Eerder schreven we al overauto’s die binnen 25 minuten weer geladen zijn. In tussentijd hebben we heel wat nieuwe auto’s mogen verwelkomen. Tijd voor een nieuw lijstje dus.5. Mercedes-Benz EQS
Mercedes is hard op weg om het aanbod van elektrische voertuigen uit te breiden. Daarbij is niet alleen gekeken naar relatief betaalbare EV’s maar ook luxe zakensedans met een elektrische aandrijflijn. In dat rijtje hoort ook de Mercedes EQS 450+. Heel kort had Mercedes hiermee een record in handen. De auto zou namelijk zo’n 700 kilometer ver moeten komen zonder op te laden. Hiermee liet de EQS zelfs de Tesla’s achter zich.Dat record werd snel uit handen gegrist door de startup Lucid met hun eerste wapenfeit, de Air. Toch maakt dat de Mercedes geen mindere auto. Sterker nog, de Mercedes staat op plek 5 van snelst opladende elektrische auto. Dat is voornamelijk te danken aan het maximale laadvermogen van 200 kW. Daarmee is de auto in staat op binnen 26 minuten tot 80% van zijn flinke accu (120 kWh) op te laden. 


4. Hyundai Ioniq 5De Hyundai Ioniq 5 is een welkome toevoeging. Met een uniek design en uitstekende specificaties kan de auto ook in Nederland nog best eens een succes gaan worden. Sinds de levering net zijn gestart zal je ze nog niet zo snel op iedere straathoek tegenkomen. Met de aankomende verandering van de bijtelingsregels is het ook maar de vraag of dat gaat gebeuren. Toch krijg je bij Hyundai waar voor je geld. En dat geldt zeker voor de nieuwe Ioniq 5. De range is uitstekend en ook het opladen is niet mis. Niet voor niets haalt het merk de vermelding in dit lijstje. De Ioniq is verkrijgbaar in verschillende smaakjes waarvan de Long Range 2WD de kortste laadtijd heeft. Snelladen is mogelijk met een maximaal laadvermogen van 232 kW. Daarmee kan de auto binnen slechts 18 minuten tot 80% worden geladen.


3. Porsche Taycan Plus


Uiteraard kan de Porsche Taycan niet ontbreken in dit lijstje. De Taycan staat namelijk al sinds de lancering bekend om zijn snellaadfuncties. Om in korte tijd veel actieradius toe te voegen dien je gebruik te maken van een snellader. Met een snellader, die in staat is om de 300 kW te halen, kun je met een laadvermogen van 262 kW de Porsche Taycan opladen. Dit resulteert in een laadtijd van minder dan 20 minuten. Om heel precies te zijn: 19 minuten. Let wel, dat is de laadtijd tot 80% zoals dat altijd het geval is bij het snelladen van elektrische voertuigen. Daar valt weinig over te klagen. Een korte pauze en je hebt weer voldoende range.

2. Kia EV6


Waar we in februari de tweede plek moesten afgeven aan Porsche met de elektrische Taycan heeft inmiddels Kia het sportwagenmerk van deze plek geduwd. De gloednieuwe Kia EV6 lijkt direct een succes te worden. Een flinke actieradius en unieke features die elektrisch rijden enorm aantrekkelijk maken. Maar er is meer. De Kia EV6 staat namelijk niet zomaar op plek twee.De Long Range 2WD versie kan namelijk heel snel opladen. Dat is voornamelijk te danken aan de 800V techniek. Aan een snellader dien je namelijk slechts 18 minuten geduld te hebben voordat de auto tot 80% is opgeladen. Gemiddeld komt het laadvermogen uit op 185 kW maar een piek van 250 kW moet mogelijk zijn. 

1. Lucid Air PureVoor de absolute winnaar dienen we wel een kanttekening te plaatsen. De auto is namelijk nog niet leverbaar in Europa. Vorige maand liet de startup Lucid weten dat deeerste exemplaren van de wonderschone Lucid Air van de band zijn gerold
. De Ludic Air streeft in rap tempo het befaamde Tesla voorbij in verschillende lijstje. Dat begon met de actieradius. Recent wist het merk een record neer te zetten met eenactieradius van 837 kilometer. En jawel, dit gaat om de productieauto.
Vandaag haalt Lucid wederom een dikke nummer 1 positie binnen. Ditmaal met de snelste laadtijd. De Lucid Air, die in verschillende versies op de markt gaat komen, kan namelijk enorm snel opladen. De versie met de benaming Pure krijgt de bijzonder 900V techniek en is daarmee de snelst ladende EV van het moment. De Lucid Air Pure moet een laadvermogen van 300 kW kunnen halen aan een snellader en kan daarmee binnen 16 minuten tot 80% opladen. Naast de korte oplaadtijd zijn ook functies zoalsV2Gen V2X inbegrepen. 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *