De eerste beelden van de Polestar 5 als productieauto
Polestar is een bijzonder merk. Het begon allemaal met de Polestar 1, een wonderschone Plug In Hybride die als tweedeurs sportwagen in de markt werd gezet. Polestar, een aftakking van Volvo maakte pas echt een succesnummer met de 2. Een volledig elektrische crossover die inmiddels niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Het merk heeft echter nog veel meer ambitie en toont vandaag de eerste beelden van de Polestar 5 als productieauto. 


Polestar Precept ConceptMet de Polestar 5 konden we eerst kennismaken als Precept Concept, een vierdeurs limousine met aflopende daklijn. Anders dan de 1 en 2 heeft de PRecept Concept, of 5, minder aspiraties met Volvo. Althans, als we kijken naar het design. In plaats van de kenmerknde Volvo koplampen moet de 5 een heel eigen design krijgen. En dat lijkt de auto zeker niet te mistaan. De Polestar 5 moet de strijd aangaan met een flinke som auto’s. Waaronder de Audi e-tron GT, Porsche Taycan, Tesla Model S en Lucid Air. We kunnen gerust stellen dat de limousine op zijn retour is. En dat is een meer dan welkome toevoeging in de wereld van crossovers en SUV’s. 


Polestar Precept ConceptVerder is het opvallend dat de Polestar 5 veel overeenkomsten vertoond met de Precept Concept. In de meeste gevallen is een conceptauto erg aangedikt om de mogelijkheden te laten zien en vooral op te vallen. De uiteindelijke productieversie wijkt veelal behoorlijk af en is ingetogener. Dat geldt niet voor de Polestar 5. Deze krijgt dezelfde gave designkenmerken als de Precept Concept en we moeten een scherp oog hebben om de verschillen te ontdekken.Helaas moeten we op verdere informatie over de auto nog even geduld hebben. Dat de auto elektrisch zal worden staat vast maar welk accupakket de 5 zal krijgen en wat de bijbehorende specificaties zullen zijn is nog niet duidelijk. We verwachten de auto begin 2024 op de markt.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *