KIA EV6 slaat nieuwe weg in. De eerste beeldenEen elektrische Kia is inmiddels meer regel dan uitzondering. De elektrische e-Niro en Soul zijn nog altijd populaire auto’s in Nederland. Deze auto’s hielden altijd vast aan de huidige designtaal van het Zuid-Koreaanse automerk.

Met de EV6 slaat Kia een nieuwe weg in

op het gebied van design. Bij Kia zelf waren ze zo trots dat ze

de eerste beelden

van hun nieuwe elektrische auto, de EV6, al wilden delen voor dat deze echt onthuld gaat worden. En daarom kunnen we vandaag al genieten van de nieuwe Kia EV6


Exterieur design nieuwe KIA EV6De EV6 krijgt een volledig nieuw en herkenbaar design. We zien strakke lijnen en een doorlopende LED lichtbalk aan de achterzijde van de crossover. In combinatie met een minimale verhoogde achterbak doet dit ondergetekende stiekem denken aan de Aston Martin DBX SUV. Het algehele design is een samenwerking tussen drie designstudio’s


 van Kia waaronder Namyang (Korea), Frankfurt (Duitsland) en Irvine (Californië, VS). 
Evenals de recent onthuldeHyundai Ioniq 5maakt de Kia EV6 eveneens gebruik van het Electric-Global Modular Platform (E-GMP)


Interieur Kia EV6


Ook aan de binnenzijde pakt Kia het net even anders aan dan in andere modellen van het merk. Het geheel oogt strak en is voorzien van weinig fysieke knoppen. De auto is voorzien van twee LCD schermen die naadloos in elkaar overlopen. De stoelen zijn gemaakt van gerecycled plastic om extra bij te dragen aan het duurzame effect van een EV.Voor informatie over de aandrijflijn en uitvoeringen moeten we nog even wachten. Kia komt later deze maand met deze informatie. Wat we al wel vast kunnen aflezen van het LCD scherm is de actieradius van 324 kilometer. Toch lijkt hier wat ons betreft meer in te zitten, zeker gezien de range van huidige elektrische Kia’s en de techniek van andere elektrische auto’s binnen het concern. We wachten het maar even af..

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *