Cupra elektrisch | Born goedkoper door nieuwe instapversie

Cupra

, het sportieve submerk van Seat breidt het leveringsprogramma van de volledig

elektrische Born

met ingang van 1 januari 2022 uit. Door het succes van de sportieve elektrische hatchback komt er een

nieuw en goedkoper instapmodel

aan de onderkant van het gamma. Cupra meld trots dat alle beschikbare ‘One’ launch editions zijn uitverkocht.


Cupra Born goedkoper met nieuw elektrisch instapmodelWie wel oren heeft naar 204 pk sterke hatchback kan ook in 2022 terecht bij Cupra. Het merk zal de Born aanbieden in verschillende versies. De Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition kenden we al. Daar komt nu de Essential bij. Evenals de reguliere versies beschikt ook de goedkopere Essential-uitvoering over een 204 pk sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket. Standaard op de nieuwe Essential uitvoering is onder andere Full LED-verlichting en een multimediasysteem met 12 inch touchscreen inclusief draadloze Apple CarPlay en Android Auto. Ook een sportonderstel is inbegrepen. Daarnaast krijgt de Essential 18 inch lichtmetalen velgen in Cyclone Grey, kuipstoelen, donker getinte ramen, parkeersensoren rondom en een verwarmbaar stuurwiel. 


Prijs, actieradius en opladen Cupra Born EssentialAangezien de aandrijving onveranderd blijft is ook de actieradius precies gelijk met de andere versies. De Cupra Born Essential krijgt een actieradius van zo’n

420 kilometer 

(WLTP). Daarnaast kan de auto met een maximaal laadvermogen van 120 kW worden geladen aan een snellader. Dit laadproces tot 80% neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Opladen aan een reguliere laadpaal is ook mogelijk. Met een maximaal laadvermogen van 11 kW kan de Cupra Born binnen 6 uur en 15 minuten volledig worden geladen. En dan de prijs. Wie minimaal € 36.990 achterlaat bij de Cupra-dealer krijgt de sleutels overhandigd van de Cupra Born Essential. De Essential zal, net als de andere uitvoeringen, vanaf januari 2022 beschikbaar zijn. In de loop van 2022 wordt de Born ook leverbaar met een 110 kW/150 pk sterke elektromotor en komen er versies met een 45 kWh en 77 kWh accupakket.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *