Circulaire economie in de autoindustrie, Renault gaat er voor


In het kader van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt

Renault

een volgende stap op weg naar duurzame productie van auto’s. Het concern richt een dochteronderneming ‘The Future is NEUTRAL’ op dat uiterlijk in 2030 grondstofneutraliteit wil bereiken in de auto-industrie. Renault wil een vooraanstaande positie opbouwen in de

circulaire automotive economie

.

De dochteronderneming moet winstgevend worden. De voorsprong die men op dit gebied denkt te hebben en verder denkt uit te breiden wordt niet alleen in gezet voor eigen gebruik maar is ook bedoeld om als dienst aan te bieden aan andere spelers auto-industrie.

Recycling tot op het botDoor de bestaande expertise in te zetten en de samenwerking met partners te intensiveren wil Renault volledige recycling toe te passen in alle faseringen van de levensduur van een auto. Dus vanaf de aanbodkant van grondstof-, materiaal- en onderdelenleveringen, fabricage, onderhoud tot aan het moment dat de auto het loodje heeft gelegd.
Het mes moet aan twee kanten snijden. Een volgende staap naar duurzaamheid wordt gezet door materiaal verregaand te recyclen en te hergebruiken. Dit moet leiden tot afnemende druk op de schaarste van grondstoffen en materialen en daardoor tot een inperking van de prijsinflatie.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *