Chevrolet Silverado EV | elektrische pickup met bereik tot 643 km
In Nederland kom je ze tegenwoordig nog nauwelijks tegen: de

Chevrolet

. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het Amerikaanse merk geen auto’s meer in Nederland levert. Af en toe zie je nog een guitige Chevrolet Spark voorbij rijden maar nieuwe auto’s krijgen we in Nederland niet meer voorgeschoteld. Wellicht dat daar verandering in gaat komen met de komst van een nieuwe krachtpatser, de

Chevrolet Silverado EV

. Juist, de elektrische versie van de populaire (in Amerika dan) Silverado pickup.


Chevrolet Silverado EV is krachtpatser met flinke rangeChevrolet pakt het serieus aan met de Silverado EV pickup. Hoe groot de accu van de elektrische pickup gaat worden is niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten is dat de wagen een actieradius van zo’n 400 mijl, ofwel ongeveer 643 kilometer, moet krijgen. Let wel, dat is nog geen WLTP waarde maar een schatting van General Motors zelf.Verder krijg je de beschikking over 664 pk en een duizelingwekkende 1.057 Nm koppel. Daarmee kun je prima uit de voeten op vrijwel ieder terrein en sprint je tegelijk in 4,5 seconden van 0 naar honderd. Aangezien de Silverado EV van de grond af aan als elektrische auto is ontwikkeld kan het merk dergelijke specificaties bieden. De auto komt te staan op het Ultium EV-platform, speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s.
Twee varianten Chevrolet Silverado EVHet merk uit Detroit lanceert de auto in twee varianten. De eerste is de Silverado EV RST First Edition. Deze luxe variant van de bekende pickup bedrijfswagen combineert een volledig elektrische aandrijflijn met een flinke bak ruimte met bovengenoemde specificaties. De RST First Edition krijgt verder vierwielbesturing, automatische adpatieve luchtvering, een vergrote laadcapaciteit, Multi-Flex achterklep, een 17-inch LCG scherm met 14 inch heads-up display.De tweede versie is de Silverado EV WT, waarvan de laatste letters staan voor Work Truck. Je raad het al, deze variant is voor de echte klusser. Om te beginnen krijg je 510 pk en 833 Nm koppel tot je beschikking en mag je maximaal 3.600 kilo trekken. Volgens Chevrolet komt er in de toekomst ook een variant die tot 9.000 kilo mag trekken.


Laadsnelheid, prijs en levertijdWat de Silverado EV pas echt bijzonder maakt is de laadsnelheid. Volgens het Amerikaanse merk moet de elektrische pickup een maximaal laadvermogen tot 350 kW kunnen bereiken aan een snellader. Over een precieze laadtijd spreekt het merk nog niet maar verwacht gerust een korte koffiepauze. De eerste leveringen zullen in de lente van 2023 moeten plaatsvinden. De bedrijfswagen versie krijgt in de VS een vanafprijs van 
omgerekend € 35.117,-. De RST First Edition krijgt een omgerekende vanafprijs van € 92.415,-. Of de auto ook naar Nederland komt is vooralsnog onbekend.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *