Candela C-8 | samenwerking met Polestar

Deze blog zit op het randje als het gaat om de onderwerpen waar we over schrijven. Maar gezien het gaat om een samenwerking met autoproducent Polestar en wij geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen op gebied van batterij- en laadtechnologie, moet het kunnen, denken we.

In augustus 2022 hebben Polestar en Candela een partnership gesloten waarbij Polestar batterijen levert incl. de kennis en expertise over de technologie levert voor de elektrische aandrijving van Candela’s draagvleugelboten.

De Candela C-8 heeft de accu van de Polestar 2De Candela C-8 wordt voorzien 69 kWh accu en DC-laadtechnologie van de Polestar 2 Standard range Single motor. Met deze accu moet de draadvleugelboot naar verwachting een bereik halen van 57 zeemijlen (106 kilometer) bij een snelheid van 22 knopen (ongeveer 41 km/uur). De actieradius is 2 tot 3 keer groter dan die van de conventionele elektrische speedboten. Met de batterijen van Polestar wordt de Candela C-8 het eerste elektrische vaartuig dat bestemmingen kan bereiken die voorheen alleen bereikbaar waren met boten met verbrandingsmotoren.


 


De Candela C-8 maakt gebruik van een efficiënte direct drive pod-motor – de Candela C-POD – en ‘vliegt’ op computergestuurde draagvleugels. Bij hoge snelheid wordt de romp van de boot boven het water getild. Hierdoor is het energieverbruik tot 80% lager dan bij traditionele motorboten. Voor het varen van de Candela C-8, zie de bijgaande video.


 


Naast de batterijpakket levert Polestar ook de gelijkstroom snellaadtechnologie. De levering van batterijen en laadcomponenten aan een andere partij buiten de auto-industrie is nieuw voor Polestar als producent van elektrische auto’s.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *