BMW


 


lanceert eerste elektrische high-performance model BMW XM

Het 50-jarige

BMW M Gmbh

komt met zijn

eerste elektrisch aangedreven high-performance model

, de

BMW XM

, die je onder de Sports Active Vehicle (SAV) kunt scharen. Het is het eerste model dat van de nieuwe

M Hybride-aandrijflijn

is voorzien. De

plug-in hybride

aandrijflijn bestaat uit een Turbo V8 benzinemotor en een sterke elektromotor van 145 kW. Eind dit jaar nog begint de productie. De uitrol start in de lente van 2023.

De adviesprijs van de BMW XM in Nederland zal rond de € 175.000 komen te liggen.

M Hybride aandrijflijn


De M HYBRID aandrijflijn in de BMW XM levert een systeemvermogen van 480 kW (653 pk) waarvan  het maximale vermogen van de elektromotor 145 kW (197 pk) bereikt. Het maximumvermogen van de V8 (4,4 liter) benzinemotor bedraagt 360 kW (489 pk) op basis van de M TwinPower Turbo technologie. De M HYBRID aandrijflijn levert een maximum systeemkoppel van 800 Nm (benzinemotor maximaal 650 Nm, elektromotor 280 Nm).

De BMW XM accelereert in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/h. Op de middenconsole zit een M HYBRID-knop waarmee de bestuurder kan kiezen uit drie aandrijfmodi. Eén daarvan is de emissievrije ELECTRIC-modus waarmee een maximumsnelheid van 140 km/h kan worden bereikt en een actieradius van rond de 85 km. In de bodem van de auto is een lithium-ion-accu aangebracht met een capaciteit heeft van 25 kWh. Thuisladen is mogelijk tot een snelheid van maximaal 7,4 kW. De auto is voorzien van vierwielaandrijving.

In het najaar van 2023 volgt een uitbreiding op de XM-versie, nl. de BMW XM label Red met nog meer systeemvermogen van 550 kW (748 pk). Hiervan levert de benzinemotor een capaciteit van maximaal 430 kW (585 pk) en de elektromotor 145 kW (197 pk).

Design BMW XM


De eigenschappen van de SAV zie je aan het uiterlijke design van de BMW XM goed terug. De sportieve krachtige uitstraling van de auto is onder meer te danken aan de in twee delen gesplitste koplampen, de BMW Iconic Glow nierengrille met goudkleurige omlijsting en de grote luchtinlaten aan de voorzijde. De achterlichten vallen op door een sportieve styling alsook de onderscheidende lichtmetalen wielen.Wat het interieur betreft is de standaarduitvoering voorzien van met leder bekleed M sportstuurwiel en M specifieke graphics. Aan de randen van de hemel zijn honderd LED lampjes aangebracht om een speciale sfeer te creëren tijdens het rijden. De binnenruimte is voorzien van een 4-zone automatische airconditioning.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *