Audi zet volgende stap op weg naar duurzame mobiliteit

Audi

brengt geavanceerde plastic hoezen aan in de Audi Q8 e-tron EV’s. De hoezen zijn bedoeld voor de veiligheidsgordelgespen. Het lijkt een kleine

stap verder op weg naar duurzame mobiliteit

. Het bijzondere is dat het de eerste keer is dat Audi veiligheidscomponenten produceert op basis van een innovatief proces. Dit doet het Duitse concern autofabrikant samen met andere partijen uit de groene industrie onder de projectnaam ‘PlasticLoop’.

Innovatief proces 


Plastic componenten uit voertuigen die niet meer te repareren zijn, worden eerst gestript. Daarna worden vreemde materialen zoals metalen clips onttrokken om vervolgens te worden afgebroken tot kleinere brokken. Middels chemische recycling van afval worden de brokken verwerkt tot ‘pyrolyse-olie’. Deze olie dient vervolgens als grondstof voor de vervaardiging van kunststofgranulaat. Met dit nieuwe kunststofmateriaal kunnen voorwerpen worden gefabriceerd, zoals de gordelgesphoezen.

Het is de bedoeling om op basis van de momenteel geplande productiecijfers voldoende pyrolyse-olie in de bovengenoemde volumes te leveren voor de gehele productierun van de Q8 e-tron.

Door deze innovatie wordt een beter milieu bediend. Tevens levert het voor Audi een kostenbesparing omdat minder extern materiaal hoeft te worden aangekocht.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *