Audi vanaf 2026 motorleverancier voor Formule 1
Na een spectaculair Formule 1 seizoen dit jaar lijkt de interesse in de koningssport groter dan ooit. Zelfs in Nederland wist de allesbeslissende GP van Abu Dhabi kijkcijfer records te breken. Natuurlijk is dat grotendeels te danken aan Max Verstappen die dit jaar zijn eerste wereldtitel wist binnen te halen. Voor de aankomende jaren staan er flink wat veranderingen op de planning. Eén van de motorenleveranciers, Honda, liet dit jaar al weten in 2022 niet langer deel te nemen. Maar in de wandelgangen gonst het al enige tijd geruchten over het toetreden van andere merken. De kogel is inmiddels door de kerk. Audi is vanaf 2026 motorleverancier in de F1.


Meer keuzeOp dit moment heeft een Formule 1 team bijzonder weinig te kiezen. Honda heeft het schip verlaten en Red Bull neemt het stokje over onder eigen vlag. Dan is er natuurlijk nog Mercedes, Ferrari en Renault. In het verleden was er een stuk meer keuze. Met Audi als nieuwe motorenleverancier neemt de keuze verder toe. De huidige motorreglementen komen in 2026 te vervallen en daardoor ziet Audi kansen om toe te treden.Althans, niet alleen de motorreglementen. Specifiek de MGU-H was een duur onderdeel waar Audi weigerde aan te beginnen. Nu dit vanaf 2026 niet langer toegepast zal worden ziet Audi haar kans schoon. Helemaal officieel is het nog niet. We wachten nog op het persbericht van Audi maar het doorgaans uitstekend geïnformeerde

Racefans

wist de informatie al in handen te krijgen. Daarbij laten ook Audi Sport topman Oliver Hoffmann en Audi CEO Markus Duesmann zich positief uit over de aangepaste reglementen. 


Audi en McLaren naar Formule 1McLaren kennen we inmiddels al een tijdje in de Formule 1. Met Ricciardo en Norris als coureurs wist het team ook dit jaar de nodige punten te scoren. Al maanden gaan er geruchten over een overname van McLaren door Audi. Naar verluid zou dit vooral te danken zijn aan de ruime kennis en ervaring in de koningsklasse. Met het bericht dat Audi de F1 zal betreden laaien de geruchten opnieuw op. Een kans dat Audi de nieuwe motorenleverancier van McLaren gaat worden is dan ook aannemelijk. Althans, een stuk aannemelijker dan dat Audi hun grote rivaal Mercedes een handje gaat helpen.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *