Aanschouw de Tesla Model 3 als stationwagen of hatchback
De Tesla Model 3 is een onwijs populaire auto in ons land. Natuurlijk deels gedreven door de lage bijtelling maar ook de prima specificaties maken dat de elektrische sedan een gewilde optie is onder Nederlanders. Door de flinke verkoopaantallen krijgt de Model 3 af en toe ook te maken met wat kritiek. En daarmee doelen we niet perse op de soms discutabele afwerking maar meer op de mogelijkheid tot personalisatie en carrosserievarianten. 


Tesla Model 3 stationDe Model 3 is namelijk geen uitblinker op het gebied van personalisatie. Er zijn ontzettend weinig kleuren, velgen en opties te kiezen. Daarnaast is de auto uitsluitend leverbaar als sedan. Goed, er is een technisch identieke Model Y. Een crossover maar een andere carroserievorm, zoals een stationwagen, hatchback of cabrio op basis van de Model 3 ontbreekt nog altijd. Tesla lijkt geen grote plannen te hebben om de auto ook als stationwagen te gaan leveren.Andere merken bewijzen dat een stationwagen toch prima kan bijdragen aan de verkoopcijfertjes. Kijk maar eens naar de BMW 3-serie, die als sedan en stationwagen leverbaar is. Of de Audi A4, of de Renault Talisman… Afijn, genoeg voorbeelden te vinden. Ondanks dat Tesla geen aanstalten lijkt te maken met een extra praktische Model 3 is het wel gaaf om te zien hoe een dergelijke auto er uit zou kunnen zien. En daar komen designers om de hoek kijken. Sugar Design heeft namelijk een digitale versie van de Tesla Model 3 als stationwagen weten te maken. Of als hatchback. Het is maar net hoe je het wilt zijn.
Model 3 hatchback door Sugar DesignHet resultaat mag er best zijn. Oneerbiedig gezegd zien we een Tesla Model 3 met een andere daklijn. Daar doen we het ontwerp eigenlijk mee tekort. Het is gewoon een hele gave creatie die ook door Tesla zelf gedeeld had kunnen worden. De extra ruimte geeft de Model 3 een herkenbaar gezicht maar maakt het tevens direct een hele nieuwe auto. Dus Tesla, misschien toch eens een stationwagen overwegen?


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *