Aanschouw de Mercedes-Benz Vision EQXX met 1.000 km actieradius

Heel kort had Mercedes-Benz het gewilde record van een elektrische auto met de grootste range in handen. De luxeMercedes EQS bracht je 770 kilometer op een enkele lading. Vandaag presenteert Mercedes hun visie op toekomstige elektrische auto’s. Het merk trekt de doeken van een volledig elektrische conceptwagen, de Vision EQXX met een beloofde actieradius van 1.000 kilometer.

Mercedes Vision EQXX Concept


De EQXX oogt als geen enkele andere Mercedes en stiekem herkennen we best veel designkenmerken van andere merken. Voor ondergetekende doen de achterlichten en koplampen direct denken aan de Kia EV6 en van de zijkant heeft de auto wat weg van de Porsche Taycan en Audi e-tron GT. De concept moet behoorlijk aerodynamisch zijn met een lage Cw-waarde. Mercedes is zo vrij om de gegevens ook direct te delen. De auto heeft een Cw-waarde van slechts 0,17. Dat is beter dan de meest gestroomlijnde productieauto ooit, wat op dit moment de Mercedes EQS betreft.

Mercedes Vision EQXX ConceptOverigens betreft het niet zomaar een digitale concept. Het is een daadwerkelijk rijdende auto en de beloofde range van 1000 kilometer zal Mercedes in het voorjaar met een praktijktest ook bewijzen. De enorme range is te danken aan een accucapaciteit van 100 kWh die de helft kleiner en tot 30% lichter is dan de aandrijflijn van de EQS. Gecombineerd met de lage Cw-waarde en de toevoeging vangeïntegreerde zonnepanelen op het dakzorgt voor de flinke actieradius. Die zonnepanelen moeten trouwens tot 25 kilometer extra range kunnen leveren. 
Of de auto ook in deze vorm in productie zal gaan valt nog te bezien. Wat we wel kunnen verwachten is dat de technologie in 2024 in productieauto’s zal worden toegepast. Dat laat Technologie-baas Markus Schäfer weten tegenover Autocar.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *