Aanschouw de futuristische Audi Skysphere Concept
Wat betreft het aanbod van volledig elektrische auto’s valt er binnen het gamma van Audi weinig te klagen. Van de compacte Q4 e-tron tot sportieve e-tron GT RS, er valt best wat leuks te kiezen binnen de deuren van de Audi dealer. Wat nog ontbreekt is een elektrische sportwagen of GT. Voor een korte periode kon men kiezen voor een R8 e-tron. Maar zeg nou eerlijk, wie zou die heerlijke V10 uit de R8 kunnen weerstaan? De R8 e-tron was dan ook van korte duur. Audi kijkt echter verder vooruit en deelt vandaag haar visie op een nieuwe elektrische sportwagen, of is het toch een GT?
Elektrische Audi Skysphere ConceptOm maar direct met de deur in huis te vallen, de Audi Skysphere Concept is een beetje van beide. Een sportwagen en GT. Volledig elektrisch en ook nog eens als cabrio. Zodat je volop kunt genieten van de atmosferische V10.. Oh, wacht.Oké
, een brullende benzinemotor mag dan ontbreken maar dit gemis zal ruimschoots worden gecompenseerd. Allereerst de looks. De futuristische lijnen zijn een waar spektakel. Uiteraard is aan alles te zien dat het hier niet gaat om een productiemodel maar een lange motorkap, lange frontoverhang en lage voorruit zijn eigenlijk altijd een sleutel tot succes. Feitelijk is een lange motorkap natuurlijk niet langer nodig om een enorme motor in te huisvesten. Audi toont dan ook de nodige oplossingen voor de extra ruimte. Als opbergruimte voor golftassen bijvoorbeeld. 


Specificaties van de Audi SkysphereEr valt nog veel meer te vertellen over de concept van Audi. Ondanks het futuristische design zien we behoorlijk wat Audi kenmerken terugkomen. De grote grille bijvoorbeeld, maar ook kenmerkt de EV zich door de doorlopende lichtbalk aan de achterzijde. Onder de kap (spreekwoordelijk dan) huist een elektromotor op de achteras voor de aandrijving. Jawel, deze elektrische Audi is wederom een driftmonster met achterwielaandrijving. De elektromotor is goed voor 623 pk en 750 Nm koppel. En daar valt weinig over te klagen. Evenmin over de sprint van 0 naar 100 km/u. Deze is namelijk binnen 4 seconden achter de rug. Het gevaarte zou volgens Audi een totaalgewicht van zo’n 1.800 kg moeten hebben. Dikke prima als we spreken over een elektrische auto van dit formaat.


Volledig autonoomEen dergelijke concept kan natuurlijk niet worden getoond zonder de nodige technische hoogstandjes. En die zijn er wel degelijk. De Audi Skysphere zou namelijk autonoom moeten kunnen rijden. Hiervoor kan de Gran-Touring modus worden ingeschakeld. Daarnaast krijgt de Audi nog een leuke gimmick voor degene die maar moeilijk kan kiezen tussen een GT en een sportwagen. De Skysphere krijgt de beschikking over een uitschuifbare wielbasis. Jazeker, de wielbasis kan korter of langer worden gemaakt om het karakter en rijeigenschappen verder aan te passen. In Sport-modus is de wielbasis op z’n kortst met een lengte van 4,94 meter. Als GT kan de auto worden verlengd naar 5,19 meter. Meesturende achterwielen zorgen dat het ook nog eens behoorlijk de hoek om komt. De tweezitter krijgt daarnaast niet alleen een futuristisch uiterlijk, ook het interieur krijgt dezelfde behandeling. Wel met de historisch verantwoorde kleurstellingen en materiaal gebruik. Zoals hout en een fraaie kleur van de ingebouwde stoelen. Een reeks aan digitale schermen kan uiteraard niet ontbreken. Wie de Audi Skysphere in het echt wil aanschouwen zal een ticket naar Californië moeten boeken. De auto staat namelijk vrijdag te schitteren op Pebble Beach.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *