Aanschouw de bijzondere Hyundai Ioniq 7 SUV
De Hyundai Ioniq 5, die inmiddels steeds meer op de Nederlandse wegen te vinden is, betreft een onwijs goede auto. Puike rijeigenschappen, een tof retro exterieur, prima actieradius en razendsnel opladen. Eigenlijk alles wat je van een elektrische auto anno 2021 mag verwachten. Dat de Ioniq 5 een goede auto is weet het merk zelf ook. Zo goed zelfs dat het de naam Ioniq wil uitbreiden naar een heel modellengamma. Een auto die ook op de planning staat is een ruime SUV met de naam Ioniq 7. En daar deelt het merk nu een prototype van.


Hyundai Ioniq 7De Ioniq 7 zal een ruime en uiteraard volledig elektrische SUV gaan worden. Dat het beslist geen kleine auto gaat worden bewijst de concept die Hyundai vandaag toont op de Los Angeles Motor Show 2021. De Ioniq 7, die naar verluid pas in 2024 op de markt komt, zal eveneens gebruik gaan maken van het E-GMP platform. Het platform wat we inmiddels goed kennen van de Ioniq 5 maar ook van de Kia EV6. Het platform is behoorlijk modulair. Hyundai kan er namelijk alle kanten mee op. Dat is vooral terug te zien in de wielbasis van de

zeven

concept. De wielbasis bedraagt 3,2 meter in lengte.Een ander groot voordeel is de vlakke vloer. Dat komt weer ten goede aan de ruimte in het interieur. Hyundai heeft dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens flink uit te pakken. In plaats van een stuur valt het dashboard nog het beste te vergelijken met een bureau en de stoelen zijn eerder fauteuils. Door een overdaad aan LED verlichting is het wel duidelijk dat het hier puur en alleen om een concept gaat en dat het uiteindelijke productiemodel flink zal afwijken.
Veel overeenkomsten met de Ioniq 5Toch zien we een aantal duidelijke design kenmerken terugkomen die we kennen van de Ioniq 5. De geblokte lichtontwerpen bijvoorbeeld, die zowel aan de voor- als achterzijde te zien zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal een dergelijk ontwerp ook op de Ioniq 6 te zien zijn. Verwacht overigens niet teveel terug te zien van het design op het uiteindelijke productiemodel. Hyundai wil met de concept vooral laten zien wat er allemaal mogelijk is en welke richting het merk op wil omtrent het design.Overigens houden de Zuid-Koreanen de lippen nog stijf op elkaar als het gaat om specificaties. Desondanks durven we wel een gokje te wagen. Het 800V systeem, wat ultrasnel opladen mogelijk maakt, zal ongetwijfeld ook aan de Ioniq 7 besteed zijn. Evenals een range van minimaal 400 kilometer. Verwacht ook de nodige versies met meerdere elektromotoren en zowel voorwiel als vierwielaandrijving. Nog even geduld dan maar.


Prijs en levertijdNormaal gesproken mogen we nog een tijdje wachten op de prijzen van nieuw onthulde auto’s. Niet vandaag. Porsche deelt namelijk direct de prijzen van het nieuwe model. De Taycan Sport Turismo GTS, die ook als ‘gewone’ sedan verkrijgbaar is (zie ons andere artikel) heeft een vanafprijs van 137.300 euro. De Sport Turismo moet begin februari bij de betere dealers te vinden zijn.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *