30 procent van laadpalen in Europa te vinden in NederlandMet enige regelmaat verschijnen er berichten van ministers, gemeenten en fabrikanten over een schreeuwend tekort aan laadpalen in ons kikkeklandje. Maar hoe staat Nederland er eigenlijk echt voor? Een nieuw onderzoek komt met cijfertjes
Laadpalen? Nederland op nummer 1Tegenwoordig struikel je haast over de laadpalen (of laadkabels) in Nederland. Toch kan het altijd meer. Met de huidige groei van het aantal elektrische voertuigen is dat ook wel nodig. Toch lopen we in Nederland beslist niet achter de feiten aan. De European Automobile Manufacturers’ Association, beter bekend als ACEA, is op onderzoek uitgegaan en komt met de resultaten.En we hebben een nummer 1 plek te pakken! 29,7% van de publieke laadpalen is namelijk te vinden in Nederland. De ACEA is overigens niet heel erg te spreken over de verdeling van laadpalen in Europa. Waar Nederland stipt bovenaan staat zijn en namelijk behoorlijk wat landen te benoemen waar de infrastructuur een stuk minder goed geregeld is. Sterker nog, 70% van alle laadpalen is te vinden in Nederland, Duitsland en Frankrijk.


AantallenGoed, maar hoeveel laadpalen zijn er nu eigenlijk precies te vinden in ons land? Een flink aantal, namelijk 66.665 stuks. Frankrijk volgt op gepaste afstand met 45.751 stuks. Daaropvolgend is het Duitsland die plek drie inneemt met 44.538 laadpalen. Daarna volgt Italië met 13.073 en Zweden met 10.370. Waarom Noorwegen niet op nummer 1 te vinden is? Simpel, dit land betreft geen EU-land.Landen die onderaan de lijst bungelen zijn Cypres met slecht 70 laadpalen en ook Malta, Litouwen, Bulgarij en Griekenland blinken niet uit in EV-vriendelijkheid.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *